molèsties cervicals

Pateixes molèsties cervicals?

Pateixes molèsties cervicals? 1080 719 Salut Gaudí

Quan tenim molèsties cervicals, pensem automàticament en una sobrecàrrega muscular. En la major part dels casos malinterpretem una suposada sobrecàrrega muscular, en comptes d’anomenar-ho simplement excés de tensió.

Si vols sortir de dubtes i alleugerar les teves molèsties cervicals, continua llegint!

Molèsties cervicals per dolor en el trapezi

En primer lloc, està clar que la musculatura cervical és molt més complexa en forma i funció del que ens imaginem, i un dels músculs que més escoltem és el trapezi, com si fos el culpable de tots els nostres mal de caps.

El trapezi és la zona àmplia lateral-posterior del coll, arriba fins a la 12a vèrtebra dorsal, amb les seves fibres inferiors, abraçant i embolcant pràcticament tota la part posterior de l’esquena, fins a l’última vèrtebra que conté l’última costella a part d’altres característiques.

Com sé si tinc molèsties cervicals per una sobrecàrrega muscular?

En segon lloc, una bona exploració clínica efectuada per un professional sanitari, com el fisioterapeuta, ens ajudarà a no malinterpretar una suposada sobrecàrrega muscular (en comptes d’anomenar-ho simplement excés de tensió), i esbrinar si pot estar generada per:

1. Tendència postural

Un canvi o tendència postural inadequada apropa o separa la inserció d’una o unes estructures musculars, més enllà de la seva normalitat estàndard, alterant la seva capacitat de contracció o estirament.

Diferents gests repetitius o practiques esportives poden predisposar un estat de contracció o d’estirament d’algun múscul implicat, i no actuar seguidament, afectarà el seu to en estat òptim.

2. Rigidesa estructural

Rigidesa en el moviment d’obertura i tancament dels omòplats, expansió toràcica de les costelles o capacitat de moviment pelvià.

Com hem comentat, la musculatura posterior de l’esquena té una gran amplitud o longitud, ens capacita en gests com els girs, les inclinacions, flexions i extensions de l’esquena, però també en l’expansió toràcica i la seva capacitat ventilatòria.

Una limitació o rigidesa en una d’aquestes capacitats comportarà un estat rígid d’aquesta musculatura, desencadenant un possible desús o disfunció en gests d’articulacions principals per a la nostra biomecànica com:

  • L’anteriorització i posteriorització de la pelvis.
  • L’expansió costal per a un bon patró respiratori.
  • L’acompanyament del tronc en els girs del cap.

Deixar aïllades aquestes articulacions implicarà fer servir una musculatura més petita i analítica, a l’hora de fer moviments quotidians, arribant abans la sensació de fatiga muscular.

3. Anomalia funcional ATM

Anomalia en l’articulació temporomandibular (ATM), punt d’origen de musculatura implicada en la masticació, la deglució, de musculatura respiratòria accessòria a la zona anterior del coll.

Tenir present la curvatura natural de les vèrtebres cervicals ens connecta amb el bon funcionament i moviment de la mandíbula inferior. La capacitat de lateralitzar-la, anterioritzar-la i posterioritzar-la, afectarà en la compensació del nostre centre de gravetat en el tòrax afectant la pelvis i els patrons de la marxa.

És molt probable que la sensació de dolor a la part posterior del coll és deguda a un desajust a la cadena anterior.

Exercicis per alleugerir les molèsties cervicals

En tercer lloc, aquí et presentem 5 exercicis per alleujar les molèsties cervicals, a tenir en compte:

En definitiva, si convius amb dolor cervical, vine i valorem de manera individualitzada la situació. Pren consciència de la teva realitat i omple’t d’eines per a guanyar qualitat de vida.

El nostre lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis, així com per obtenir estadístiques anònimes d'ús mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, vostè accepta el seu ús d'acord amb la nostra Política de cookies.