Hàbits saludables per a adoptar a l'estiu

Hàbits saludables per a adoptar a l’estiu

Hàbits saludables per a adoptar a l’estiu 1080 720 Salut Gaudí

El mes d’agost és majoritàriament el més utilitzat per efectuar vacances o tancaments de comerços. Tant si marxes com si no, el pensament sobre estar de vacances afecta el nostre cos i ment i està a les nostres mans fer que sigui de manera positiva.

Adaptar-nos en tots els aspectes que comporta l’estiu ens ajuda a aclarir alguns punts.

No t’oblidis d’hidratar-te


En primer lloc, les altes temperatures ens obliguen a tenir cura de la hidratació.

És important evitar els moments de sentir set i avançar-se a aquest punt creant rutines. Marcar-se una quantitat fixe com una ampolla d’aigua, una gerra o una cantimplora crearà un estímul visual que ajudarà a tenir la informació de la quantitat de líquid haurás ingerit.

L’exercici és molt important

Molts aprofitem aquestes èpoques per fer llargues caminades, sortides i rutes en camins molt diferents dels carrers urbans. També ens animem a fer esports, tant de platja com de muntanya, poc practicats durant l’any.

Això crea un canvi de context en tot el nostre sistema musculoesquelètic. Ser conscients del punt de partida físic que ens trobem ajudarà a pensar en una progressió per a preparar aquests nous moviments, forces i, per què no, crear un hàbit que perduri en el temps.

És important deixar el nostre cos ens vagi informant de la seva pròpia situació i demandes energètiques per a la nova situació i, per tant, no marcar-se una distància a recórrer, un ritme a seguir o uns objectius a curt termini per sobre de la realitat.

Acostuma el teu cos a l’estiu

Les molèsties aparegudes durant aquesta època en les extremitats inferiors hauríem d’atribuir-les en gran manera a la falta d’adaptació en anar descalços o en calçat diferent, canvis en la intensitat de la marxa, canvis en el descans (temps, llit, entorn, etc.) però, sobretot, en els canvis en la mobilitat.

En aquest apartat, hem de respectar el temps que necessitarà el nostre organisme per passar d’estar assegut 8 hores al dia amb tacons, sabates tancades, estretes i dormir menys de 7 hores, a caminar, per exemple, per la sorra, descalç, nadar i dormir 10 hores al dia.

Tenir present que fer esforços no quotidians poden tenir conseqüències físiques farà que posem els 5 sentits en tot el que fem i, per tant, gaudim més del present.

Cuida la teva alimentació

La Síndria, el meló, maduixes o les cogombres són fruites i aliments de l’època que ens suplementen els dèficits creats per l’estació de l’any. Complementen la falta d’hidratació, ajuden a mantenir a escala òptima els fluids o mucositats corporals, promouen la resistència al sol i la protecció de la pell, adapten l’organisme als dies més llargs i, per tant, més exposició a estímuls visuals lluminosos. Assessora’t sobre l’alimentació de temporada, la teva energia diària es veurà reforçada.

Sortir de l’entorn urbà et connecta amb la natura o espais oberts. Sigui l’ambient que sigui, de mar o muntanya, caminar sense la pressa d’una exigència horària, el canvi d’aires i respirar partícules pròpies de l’estiu ens adaptarà l’organisme al medi i a l’època de l’any. No perdis l’oportunitat de sentir la sensació que promouen els espais oberts.

Cuida la teva pell del sol

Cal tenir en compte el sol. Si hem estat treballant jornades laborals en espais tancats i protegits de l’exposició solar cal extremar la vigilància.

La nostra pell necessita el sol i la seva radiació, però també necessita una progressió adaptativa que pràcticament a ningú té temps de complir correctament. Ens referim al temps progressiu d’exposició al sol en totes aquelles parts del cos que en el nostre dia a dia normalment van cobertes de roba, protegint-la en els inicis amb crema solar per ajudar a la mencionada adaptació.

Aprofitant aquest punt és necessari cuidar la nostra pell amb cremes hidratants al final del dia i no només centrar-se a posar-se crema de protecció solar prèvia a l’exposició intencionada.

El nostre lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis, així com per obtenir estadístiques anònimes d'ús mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, vostè accepta el seu ús d'acord amb la nostra Política de cookies.