Continuitat dels tractaments durant les vacances 

Continuitat dels tractaments durant les vacances  2560 1707 Salut Gaudí

Les vacances són un moment esperat per relaxar-se, descansar i gaudir d’un merescut descans. No obstant això, és important tenir present la importància de mantenir la continuïtat dels tractaments. Ja sigui en fisioteràpia, podologia, nutrició, psicologia o sòl pelvià, els professionals de la salut sempre oferim eines i consells per mantenir actius els tractaments durant el temps entre visites de seguiment i, per tant, també durant èpoques vacacionals, adaptant-nos al temps, espai, material i capacitats.  

A continuació, explorarem com aprofitar al màxim aquests tractaments i mantenir la nostra salut mentre gaudim del merescut descans físic i mental. 

Fisioteràpia. 

Durant les visites prèvies al tancament de la consulta o en cas de viatges, els fisioterapeutes ofereixen als pacients exercicis, estiraments i recomanacions per a l’autogestió de la situació.

 • Porta amb tu la rutina d’exercicis proposats i realitza sessions en el teu lloc de destí.
 • Utilitza aplicacions mòbils o vídeos en línia que et guïin en aquells exercicis, detalls específics o simplement per recordar l’hora proposada per dur-los a terme. 
 • Evita mantenir posicions de manera prolongada o molts dies les mateixes posicions o gestos repetitius, no caiguem en el sedentarisme absolut.

Podologia. 

La cura dels nostres peus és essencial, especialment durant les vacances si caminem més de l’habitual:

 • Segueix recomanacions diàries que se t’hagin proporcionat, com l’ús de cremes hidratants, cura amb el material adequat, elecció del calçat o constància amb les plantilles. 
 • Utilitza les plantilles ortopèdiques o suports que se t’hagin prescrit per mantenir l’alienació correcta dels teus peus.
 • Realitza exercicis d’estirament i enfortiment específics, fins i tot mentre et relaxes a la platja, piscina o muntanya.

Nutrició.

Mantenir una alimentació saludable i equilibrada és fonamental. Durant les vacances, és possible seguir les recomanacions del/la teu/a nutricionista:

 • Planifica els menjars amb antelació i porta opcions saludables per evitar recórrer a altres aliments.
 • Busca opcions locals saludables sempre que sigui possible i aprofita l’oportunitat de provar nous aliments frescos i nutritius.
 • Recorda hidratar-te adequadament, especialment en climes càlids.

Psicologia.

La salut mental és tan important com la salut física. Durant les vacances, és important cuidar la nostra ment i el benestar emocional:

 • Utilitza tècniques de relaxació i gestió de l’estrès que hagis après a teràpia per gaudir d’un temps de qualitat i reparador i reduir l’angoixa.
 • Segueix una rutina diària equilibrada que inclogui temps de descans, recreació i autocura. 
 • Considera activitats com la meditació, el ioga o l’escriptura per mantenir una connexió amb tu mateix i cultivar el teu benestar emocional.

Sòl Pelvià

La cura del sòl pelvià és important en totes les etapes de la vida. Durant les vacances, continuar cuidant el teu sòl pelvià pot marcar la diferència en el teu benestar:

 • Realitza regularment els exercicis i tècniques d’enfortiment o relaxació que t’hagi ensenyat l’especialista. Pots fer-los en qualsevol lloc i moment.
 • Recorda mantenir una bona postura corporal per evitar la pressió excessiva en el sòl pelvià. Això inclou seure, agafar objectes pesats i fer activitats físiques de manera totalment conscient.
 • Si estàs utilitzant dispositius o productes, assegura’t de portar-los amb tu i seguir les indicacions d’ús adequades.
 • Prioritza una bona higiene íntima per prevenir infeccions. Rentats amb suavitat i evita l’ús de productes irritants.
 • Si experimentes qualsevol símptoma o molèstia relacionada amb el sòl pelvià durant les vacances, no dubtis a comunicar-te amb el/la teu/va especialista per obtenir orientació i assessorament.

Conclusió

La cura de la nostra salut integral no ha d’aturar-se durant les vacances. Els tractaments en fisioteràpia, podologia, nutrició, psicologia i sòl pelvià poden adaptar-se i continuar oferint-nos beneficis inclus durant aquest període. Aprofita les eines i recomanacions que els professionals de la salut t’han proporcionat i recorda que sempre pots consultar-nos si surten dubtes o necessites assistència. 

Gaudeix de les vacances mentre et cuides a tu mateix i el teu benestar en tots els aspectes.

El nostre lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis, així com per obtenir estadístiques anònimes d'ús mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, vostè accepta el seu ús d'acord amb la nostra Política de cookies.